General Education: Mathematics

 

Math
1. Which of the following is the greatest composite number that is less than 100?
A. 81
B. 89
C  91
D. 97
Answer: C
2. What are the prime factors of 420?
A. 2, 2, 3, 5
B. 2, 2, 5, 7
C. 2, 5, 6, 7
D. 2, 2, 3, 5, 7
3. The least common multiple or LCM of 4, 6 and 7 is _____.
A. 168
B. 84
C. 56
D  42
Answer: B
4. From the choices below, 68 and 102 is the greatest common factor or GCF of _____?
A. 4
B. 6
C. 12
D. 17
Answer: D
5. From the following choices, which among them are arranged in increasing order? 
A. 5/7, 4/6, 3/5, 2/4
B. 3/5, 4/7, 5/7, 6/1
C. 1/3, 1/5, 5/9, 7/1
D. 7/2, 6/3, 5/4, 4/5
Answer: C
6. Simplify: 10 2/3 – 7 3/5 – 2 1/4 – 3/5.
A. 1 7/12
B. 1 5/6
C. 13/60
D. 5/6
Answer: C
7. The hundredths digit of 98, 765.432 1 is _____.
A. 2
B. 3
C. 7
D. 8
Answer: B
8. What is 0.32 in fraction form?
A. 8/25
B. 9/16
C. 4/5
D. 3/4
Answer: A
9. 5 3/4 % in fraction form is
A. 23/10
B. 23/100
C. 23/4
D. 23/400
Answer: D
10. A solution contains 12% iodine. What fraction in lowest terms is the solution?
A. 1/12
B. 2/25
C. 6/50
D. 12/100
Answer: B

11. If 45% of x is 90, what is 50% of x?
A. 100
B. 102
C. 108
D. 112
Answer: A
12. What number decreased by 28% of itself gives 324?
A. 450
B. 420
C. 380
D. 360
Answer: A
13. The value of a cellular device depreciated 11, 760 pesos after 1 year. If the original price is 42 000 pesos, by how much in percent has the price decreased?
A. 24%
B. 28%
C. 32%
D. 36%
Answer: B
14. In a class election, Peter received 4 votes to every 3 votes that Joy received. How many votes did Joy receive if there were a total of 49 votes counted?
A. 7 votes
B. 14 votes
C. 21 votes
D. 28 votes
Answer: C
15. WHich property of real numbers best describes the equation 5x + 3 = 3 + 5x?
A. DIstributive
B. Commutative
C. Associative
D. Closure
Answer: B
16.  Sales agent gets 45% commission on his 100, 000 sales and 32.5% on his succeeding sales. How much commission will he get if his total sales is 450, 000?
A. 235, 500
B. 158, 750
C. 132, 450
D. 88, 550
Answer: B
17. It takes actor Martin 60 minutes to review a 25-page script? How long will take him to review a 40-page script?
A. 1 hour and 24 minutes
B. 1 hour and 32 minutes
C. 1 hour and 36 minutes
D. 1 hour and 48 minutes
Answer: C
18. If 8 men can do a job in 20 days, how long will it take 10 men to finish the same job?
A. 8 days
B. 10 days
C. 16 days
D. 24 days
Answer: C
19. The number of hours spent by Drew studying for his exams in Math, Science and English is in the ratio 3:4:1. If in total he spent 2 hours and 40 minutes, how many hours had he spent studying Math?
A. 40 minutes
B. 1 hour
C. 1 hour and 20 minutes
D. 1 hour and 30 minutes
Answer: B
20. Sonja is 3 years older than Sofia. In 6 years, Sonja will be 3 less than twice Sofia’s present age. What is Sonja’s present age?
A. 6
B. 12
C. 15
D. 18
Answer: C

Leave a Comment

Your email address will not be published.