Technology for Teaching and Learning Part 4

1. According to Republic Act 10157 or otherwise known as “Cybercrime Prevention Act of 2012,” the following are forms of cybercrime, except:

A. illegal logging
B. identify theft
C. cybersex
D. illegal access

2. He is called as the “Father of Computer” for inventing the Analytical Engine.

A. Charles Babbage
B. Blaise Pascal
C. Tim Berners – Lee
D. Mark Zuckerburg

3. Microsoft Company is popular when it comes to software manufacturing. Who introduced the Microsoft?

A. Steve Jobs
B. Tim Berners – Lee
C. Mark Zuckerberg
D. Bill Gates

4. Teacher Me ensures that the mobile app she intends to utilize in teaching history develops the standard competencies prescribed by curriculum guide. Which of the following factors she is considering?

A. objectivity
B. coverage
C. accuracy
D. competence

5. Teacher Jen allowed her students to conduct survey through an online form with different devices. On the following options, what has been part of ICT in her activity?

A. ICT for producing
B. ICT for communicating
C. ICT for researching
D. ICT for problem – solving

6. Republic Act 10844 also known as _____.

A. The Enhanced Basic Education Curriculum (EBEC) Act of 2013
B. Department of Information and Communication Technology (DICT) Act of 2015
C. ICT Act of 2012
D. K to 12 Act of 2013

7. This is the goal-setting stage in ADDIE instructional model.

A. design
B. development
C. analysis
D. evaluation

8. It is the set of rules about the behavior acceptable on the internet

A. Code of Ethics
B. Netiquette
C. Law of internet
D. RA 10844

9. This following apps can be used for collaborative work, except _____.

A. google drive
B. edmodo
C. wikispaces
D. google chrome 

10. Teacher Levi teaches about technology and use of technology to his learners. What element in digital citizenship is he implying?

A. Digital Access
B. Digital Commerce
C. Digital Communication
D. Digital Literacy 

Key to correction:

1. A
2. A
3. D
4. A
5. C
6. B
7. C
8. B
9. D
10. D

Leave a Comment

Your email address will not be published.